Místo s geniem loci, byt 2+kk po rekonstrukci v krásném pavlačovém domě zapsaném v UNESCO

Thunovská, Malá Strana, Praha 1 2+kk po rekonstrukci pavlač dvůr sklep

Cena 24 800 Kč za měsíc
Info k ceně včetně právního servisu +zálohy na služby 5200 Kč komplet včetně elektřiny a plynu. Neplatíte provizi
Adresa Thunovská Malá Strana, Praha 1
ID nabídky groo1478
Budova cihlová
Stav objektu velmi dobrý
Plocha užitná 52,3 m²
Plocha podlahová 47,4 m²
Vybavení ne
Umístění objektu klidná část obce
Vlastnictví osobní
Sklep ano
Plocha sklepu 4,9 m²
Lodžie ne
Terasa ano
Plocha terasy pavlač m²
Podlaží 3.
Počet podlaží budovy 4
Výtah ne
Rok rekonstrukce 2021
Datum nastěhování ihned
Voda dálkový vodovod
Možnost parkování ne
Bezbariérový přístup ne
Třída en. náročnosti G

PROHLÍDKA domu, dvora a pavlače zde: https://www.instagram.com/…C4GU8UiL6ii/?…
PROHLÍDKA bytu zde: https://www.instagram.com/…C4GXNQGLF1c/?…

Mějte tu čest bydlet v renesančním domě pocházejícím z poloviny 16. století, zapsaném na seznamu světového dědictví UNESCO.
Renesanční dům na Malé Straně, tzv. Valtrovský či dům U zlatého stromu na ulici Thunovská je na seznamu zapsán od roku 1992, národní kulturní památkou je však už od roku 1958. V 1. desetiletí 19. století byl dům adaptován na byty a my vám jeden z těchto bytů nyní nabízíme k pronájmu spolu s možností posezení na pavlači, pěstování bylinek na pozemku dvora a využití nádherně zrekonstruovaného sklepa.

Poloha bytu

Byt po kompletní rekonstrukci o výměře 47,4 m² je situován ve 2.patře domu bez výtahu. Vstup do bytu vede průchodem, dále nádhernými společnými prostorami a pavlačí. Pavlač a bytovou jednotku rozdělují dvojité dveře. Součástí bytu je nádherně zrekonstruovaný sklep v suterénu domu o výměře 4,9 m².

Orientace oken

Všechna okna jsou směřována na jižní stranu. S výhledem do ulice Thunovská.

Členění bytu

Vstupní chodba, koupelna s WC, pokoj s kuchyňským koutem, ložnice + stylově zrekonstruovaný sklep.

Stav bytu

Byt je po generální a velmi zdařilé rekonstrukci s důrazem kladeným na přírodní materiály (dřevo) a spoustu úložného prostoru. V bytě dominují zdi s přiznaným kamenným zdivem v obou místnostech i na WC.

Vybavení bytu

Fotografie odpovídají skutečnému stavu. Kuchyňská linka vybavena vestavěnou lednicí s mrazákem, indukční varnou deskou, el. pečicí troubou, digestoří, granitovým dřezem. Vytápění prostřednictvím vlastního plynového kotle. Podlahy pokryty dřevěnými parketami a dlažbou.

Dům

Dům s novou fasádou z roku 2007 se nachází v těsné blízkosti Malostranského náměstí s tram. zastávkami a metrem „A“ Malostranská. Ulice Thunovská spojuje Tomášskou ulici a Zámecké schody. Ústí do ulic Tomášská a Sněmovní, kde sídlí Poslanecká sněmovna a Senát. Pražský Hrad je vzdálen pár minut chůze. Architektonicky hodnotný objekt s dochovanými barokními arkádami ve dvoře zachovává ve své hmotě renesanční zdivo. Gotické sklepy jsou dokladem středověké zástavby. Památková hodnota domu spočívá v jeho dochovaných historických konstrukcích.

Lokalita

Čtvrť Malá Strana má, kromě svého neopakovatelného genia loci, i velký politický, kulturní a administrativní význam. Je velmi atraktivní lokalitou s řadou kostelů, paláců a dalších památek a vysokým podílem zelených ploch zahrad (Kinského zahrada, Petřínské sady,Schönbornská zahrada, ostrov Kampa, atd.) Za 12 minut tramvají z Malostranského náměstí se dostanete za nákupy a zábavou do obchodního centra Nový Smíchov.

Nastěhování

Byt je k dispozici ihned. Prohlídky možné po předešlé dohodě.
Byt je vhodný max. pro 2 osoby, patrioty a milovníky staré Prahy, nekuřáky, bez domácího zvířete(pes,kočka).

Náklady na bydlení

Nájemné: 24 800 Kč + zálohy na služby 5 200 Kč komplet ( již se zálohami na elektřinu a plyn). Jistota ve výši 2 × 24 800 Kč, provizi nehradíte.
Budu se těšit na viděnou na prohlídce.

Vaše jméno
Váš e-mail
Váš telefon
Vaše zpráva

Doporučené nabídky

Nenašli jste vhodnou nemovitost?

vyhledáme ji za vás